Skum

Untitled

När jag framkallade två av rullarna från vårt besök i Barcelona återupptäckte jag vikten av att noga skölja sin framkallningsutrustning innan man använder den nästa gång - för när jag öppnade framkallningstanken möttes jag av en mindre insjö av skum och en liten klump i magen.

Negativen blev superdupertunna, som om jag hade pressat dem och glömt att framkalla dem riktigt. Att jobba med så tunna negativ är inte riktigt den angenäma upplevelse jag är van vid utan kräver rätt mycket tålamod och precision. På bilden ovan jobbade jag på kontrastfilter 5 och i tolftedelars exponeringssteg, och det skiljde knappt en halv sekund mellan en exponering som var lagom och en som var för mycket. Men det gick!

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!