Pressen

Att plana ut papperpapperskopior var för mig (och många andra, uppenbarligen) tidigare en mardröm. Den intresserade kan exempelvis läsa denna tråd, drygt 205 inlägg om olika metoder, tips och problem man har haft när man försökt plana ut sina kopior. Min erfarenhet själv har varit problematisk, då jag testat de flesta varianterna själv utan större permanent framgång - fram till att jag hittade rätt, illustrerat nedan:

Via en av pappas kompisar fick jag alltså tag på en torkpress. Inga smarta tekniker, tips eller något, utan bara ytterligare en pryl. Den pallar kopior upp till 40 cm, vilket även är den största kopian jag jobbar med i mörkrummet just nu. Kopiorna i inläggets översta bild ligger plana och fina i en kartong i mitt arbetsrum, en av dem inramad med framgång. Jag sitter nöjd bredvid, när till och med utplanade teststrippar känns gedigna är det svårt att vara något annat än just nöjd!

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!