Lurpassande bil

Untitled

En av de första bilderna jag kopierade i mitt köksmörkrum. Bilden är rätt enkel, tagen i Linköping med min mellanformatskamera på Rollei RPX 400. Jag tror jag väntade en liten stund på att någon skulle passera på gångvägen för att skapa lite nödvändig rörelse i bild.

Jag är inte helt nöjd med kopieringen av bilden, men det blev tillräckligt bra så jag publicerar den ändå. Hade gärna fått mer kontrast i de lägre mellantonerna, nu är bilden lite jämngrå - men mer kontrast hade krävt maskning eller en pre-flash och jag har inte löst just det senare särskilt bra i mitt mörkrum än. Det kommer.

Kopian är på Adox MCC 110, 8x10", framkallad i Moersch ECO 4812 och senare tonad i Moersch MT5 1+9 i 4 minuter.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!