4x5

Det är inte mycket till bild, men det är mitt första negativ med min nya Chamonix 045n-2. De två första testbladen gills förresten inte.

Jag hade kunnat skriva något om ojämn framkallning, om hur jag hoppats kunnat göra en kopia i mörkrummet istället för att skanna negativet. Jag hade kunnat skriva något om att kunna kontrollera perspektiv, skärpeplan och allt vad som kommer med i bilden. Något om att (lätt panikslagen) framkalla negativ i balja och oroa sig för att repa det. Om att upptäcka att förstorarens tidigare ägare har använt 9x12 snarare än 10x12.

Jag nöjer mig med att konstatera att det känns bra så här långt, och att jag kommer ha riktigt, riktigt kul med den här kameran.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!