...inte ett aprilskämt

Med anledning av ett annat blogginlägg återfann jag detta utkast i inläggskorgen, från någon gång i somras. Kom att tänka på det efter följande länk:

Nu när jag äntligen köpt mig en storformatskamera kanske det är dags att testa denna selfiestick... :-)


Avdelningen...ja, jag vet inte riktigt vad. Definitivt coolt - en genomskinlig, men fungerande storformatskamera!

The day has come my friends! After months of being nothing more than a dream and concept, weeks of experimenting and building, and days of testing and working out the kinks today at San Diego Museum of Photographic Arts I will be unveiling what I believe to be first completely transparent and entirely functional camera. I call it CLERA, short for Clear Camera, and without further ado here it is pictured against the clear San Diego skies. It is the first camera where you can actually SEE the image projected onto the piece of photographic material during the exposure!

För ett par år sedan skrevs det en hel del om "The Invisible Camera", majoriteten av dem dessutom på samma dag - den 1:a april 2011.

Nu har någon konstruerat en annan variant av samma kamera, men i rött plexiglas. Skillnaden är till det yttre estetisk men för ortografisk film (eller våtplåt) är detta mycket viktigt - för emulsioner som inte är känsliga mot rött ljus går nämligen att använda med denna kamera!

Typ direktpositiv-papper:

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!