Ljus & färg

En del sommarkvällar, när ljuset sådär magnifikt det bara blir ibland på sommaren, varmt, fyllt av färg och gör allt det träffar överväldigande vackert. Det är kvällar som dessa som gör mig sugen att bara ta kameran och ta bild, på bild på bild och omfamnas helt av färgen. Det är i detta ljus värmen, ljuset och minnet bor för mig.

När blåtimmen slår och jag fångas helt i vemodet, fascineras helt av hur världen ändrar skepnad under några minuter. Kraften och sorgen som plötsligt genomsyrar allt. Eller det fula, kalla vårljuset som inte ens kan värma upp sig själv, än mindre övervintrade, avkylda människor. Den första vårsolen som faktiskt värmer.

Oktoberdimman som markerar börjar på den ruskigare säsongen. Kall, vacker och fruktansvärd på samma gång.

Det är sällan jag publicerar bilder tagna under dessa färgupplevelser, bilderna är sällan värda att spara annat än som minnen. Men att inte spara dessa bilder är nästan att tortera sig själv.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!