Digital kärlek

Även om jag mest skriver om och tänker mest på analogt fotografi så jobbar jag digitalt också, precis som alla andra utom de värsta talibanerna. De olika teknikerna har lite olika egenskaper vilket skapar avtryck i bilderna jag tar, det är ofrånkomligt och önskat för mig.

Det här blir ett litet hyllningsinlägg till det förträffliga med den digitala tekniken, som tillåter mig ta bilder som hade varit mycket, mycket knepiga om jag använt den analoga tekniken.

Att lyfta skuggorna, bibehålla högdagrar och lokal kontrast i bilden ovan hade varit mycket, mycket svårt.

Det var svårt att ens se killen där han satt, och ljuset var eländigt på alla sätt och vis. Lite tålamod och kunskap om hur man bildbehandlar...

Jag har skrivit om bilden ovan, fast kopierad i mörkrum. Trots att jag tycker att många bilder funkar bättre i svartvitt än i färg är ovan inte en sådan bild. Lugnet och djupet kommer av färgen tillsammans med lager av väg, hus och ljus.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!