Banalitet

Ibland när jag gör bilder blir jag rädd för att visa upp dem för andra, oavsett om jag känner mig nöjd eller inte. Även om jag känner lite stolthet (på gott och ont) inför min kopiering så kan en del motiv bara kännas så förbaskat banala. Jag kände samma känsla inför chillibilden nyligen. Jag känner samma för bilden ovan - jag identifierar mig inte helt med att bara ta bilder som denna, och jag vill inte att folk tror att det (bara) är bilder som denna jag tar.

Bilden är fin, bilden är lugn och gråskalan har blivit rätt skaplig. Jag har skickat bilden som julkort ett år. Men den känns så...färdig. Som att det inte finns något mer att ge. Som att jag är förvisad till att bara ta fina bilder resten av mitt liv.

Samtidigt var bilden fantastiskt skön att ta, vilket numera är mitt mål för mitt fotografi. Jag kan inte stå & gå med kamera så mycket som jag vill, så den tiden jag väl lägger får gärna vara skön snarare än resultera i bra bilder.

Livet är ett dilemma.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!