Sköljbilder, del 2

Här är ännu en sköljbild, ett negativ på ISO400-film tagen med min älskade Olympus XA. Denna bild är av Klöverfjäll, som ligger i samhället Borgafjäll, typ 10 mil från Dorotea mot norska gränsen. Tagen 2012.

Bilden är inget fantastiskt egentligen, normalkontrast och täckning från skuggor upp i högdagrar. Jag behövde ingen drastisk inbränning för att plocka fram kontrast ur himmeln eller pjatta något särskilt för att plocka ut mer information ur skuggorna. Lätt banal bild, lättarbetat negativ och en lätt nostalgisk känsla som gör mig lite glad. För sakens skull drog jag till med ett ordentligt kontrastfilter också.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!