Anteckningar

När jag såg hur mina kopieringsanteckningar utvecklats från början av min mörkrumskarriär fram till idag kände jag mig nästan lite mallig. Det ser ju onekligen rätt utvecklat ut, med förkortningar (TS, KP...) och diagram för efterbelysningar, och kolla hur många steg på den här enkla kopian!!!1ett

Nåja, mallig är kanske att ta i. Men det är kul med den här typen av upptäckter. Jag har inte behövt gå tillbaka för att kopiera någon bild med exakt samma schema, för hittills har jag bara kopierat bilden efter känsla om jag gjort den i annat format igen. Förhoppningen är att jag en dag ska kunna kika tillbaka på mina anteckningar och kunna göra om samma bild igen på ett rätt exakt sätt - givet att jag kopierar med samma förstorare, på samma papper (med samma yta), i samma pappersframkallare... :-)

Och angående upptäckter så har jag noterat att jag måste bli lite modigare i hur jag skär ut mina masker. Av rädsla för att mörka ner för mycket skär jag ut maskerna lite för små, så att jag ibland lämnar en ljus kontur efter mig. Man lär sig något varje gång man går igenom sitt arbete.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!