Lith-båt

Här äntligen packat upp och använt skannern, den har stått ouppackad i en kartong under skrivbordet sedan flytten i april. Jag passade på att skanna några av de bilder jag har kopierat på sistone, ovan är en av dem.

Bilden är gjord på ett gammalt Kodak Elite Fine Art-papper i storlek 11x14", hårdhet 2 eller 3. Jag har framkallat pappret i EasyLITH och bilden är ca 9x9" (typ 22x22cm) men bilden ovan är något beskuren pga att bilden är större än skannerns avbildningsyta. Nu har jag inte mina anteckningar med mig men jag vill minnas att det tog över 30 minuter att nå snatch-point i framkallningen.

Kopian har en svag laxrosa ton som jag gillar, och jag har inte vågat tona bilden av rädsla för att den kommer försvinna. Jag tonade en annan kopia gjord vid samma tillfälle och den fick en svagt ljusgul bildton snarare än den ovan, som inte alls motsvarade vad jag önskade.

Bilden togs en tidig januarimorgon i en förort till Porto, Portugal. Båten hittade jag under en promenad i området kring hotellet. Mellanformat, ISO100-film och normalframkallning ger ett rätt fint korn - kornet du ser i bilden ovan orsakas av lith-framkallningen.

Oscar Carlsson

Read more posts by this author.

Linköping

Subscribe to oscar.carlsson.photography

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!